Google Adwords är ett effektivt verktyg för dig som vill synas bland annonserna på Google. Annonserna visas i samband när en person söker på det valda sökordet och syns högst upp, längst ned eller till höger bland sökresultaten på Google. På detta sätt kan du annonsera för din målgrupp, vilket leder till att du kan få fler besök till din sida och detta resulterar till fler kunder. De syns inte enbart i samband med en sökning på Google utan kan även synas på andra hemsidor som tillhör Googles nätverk. De som tillhör Googles nätverk är de som har godkänt att Adwordsannonser syns på sina sidor.

För att specificera annonsen kan den man välja att inrikta den lokalt, det kommer då att nå personer som befinner sig i omgivningen som angetts, såklart går det även att ställa in att det ska rikta sig till hela landet eller till hela världen. Google Adwords är väldigt anpassningsbar och kan man själv välja hur man vill ha det.

Det som gör Google Adwords till ett så effektivt verktyg är att man enbart betalar för klick, vilket resulterar i att man enbart behöver betala i samband med att det sker trafik på sidan. Det finns otroligt många sätt man kan använda sig utav Google Adwords och det gäller att hitta det som passar bäst för att man ska kunna nå sin målgrupp. Det bästa alternativet är att få hjälp av ett företag som arbetar med SEO  för att det ska bli rätt och att man får ut det bästa av verktyget. Vizibly AB är exempelvis ett bolag som sysslar med SEO och vet hur man använder Google Adwords på bästa sätt.