Målet med sökmotoroptimering är att se till att ett företags webbplats syns så högst upp i sökresultatet på sökmotorer som möjligt. Det är en av de viktigaste delarna i en framgångsrik marknadsföring via webben och någonting som bör ligga i fokus för alla företag som önskar överleva och fortsätta expandera.

Sökmotoroptimering inkluderar en rad olika delar där målet är att locka kunder till webbplatsen. Utförandet skiljer sig något mellan olika företag, målgrupper och dessutom med olika målsättningar. Vizibly AB är ett företag vars fokus är att hjälpa andra företag att synas i Google för att locka till webbplatsbesök från både nya och redan existerande kunder. De har gedigen branscherfarenhet och besitter kunskaperna som krävs för att kunna leverera effektiv sökmotoroptimering åt alla sina företagskunder.

Mindre företag väljer i många fall att utföra sökmotoroptimering på egen hand istället för att anlita ett företag specialiserat inom området. Det har många gånger viss effekt men resulterar inte alls i samma framgång som då de fått professionell SEO-assistans. En lyckas sökmotoroptimering handlar om att känna till målgruppen, företagets produkter och framförallt de sökfraser de önskar vara synliga på. Utöver en lyckad sökmotoroptimering där webbplatsen hamnar högt upp i sökresultatet behöver även själva webbplatsen vara målgruppsanpassad och användarvänlig för att inte avskräcka kunderna.

En framgångsrik webbplats har lika mycket fokus på användarvänlighet som på sökmotoroptimering för att inte bara locka kunder till ett besök på webbplatsen utan även till köpet av en produkt eller tjänst. För vilken nytta gör det med en lyckas SEO och att hamna högst upp i sökresultatet på Google om kunderna inte stannar kvar på webbplatsen? En lyckad webbplatsdesign bör därför både vara målgruppsanpassad och lätt navigerad såväl som sökmotoroptimerad för att uppnå optimal effekt hos företagets kunder.